10 Nisan 2010 Cumartesi

Yaşasın!!! Babamızın içine Montessori girdi..

Aylardır çocuklara dair öğrendiklerimi, okuduklarımı Cem ve babanneyede anlatıyorum. Hepimizin tavrı ve yavrulara sundukları bir olsun diye. Seminer kayıtları yapılırken Cem'inde kaydını yaptırmıştım. Kendisi birebir dinlerse benim anlatmamdan daha etkili olur diye. Yüzdeyüz haklıymışım. Seminer çıkışında ikimizin ayrı ayrı notları vardı ve bana,  hemen İkea'ya gidiyoruz açık dolap ve sergi kitaplık alacağız dedi. Dur gaza gelme hemen, öyle böyle derken geçtiğimiz hafta Bauhaus'tan tahta kestirip kendi bir dolap ve kitaplık yaptı.

Çocuklara tüm gün babanne ve dede baktığından ve geçici bir süre birlikte oturacağımızdan babannenin salonunun bir köşesini onlara tahsis ettik. Sencer ve Cemin uzun uğraşlar sonucu birleştirdikleri dolap ve kitaplığı yerleştirdik.

Sonra bilgisayarımda kayıtlı bulunan Annelik Sanatı'nı  ciltlettirip kitap haline getirerek bana sürpriz yaptı.


Seminerde elden ele dolaşan zımpara rakamların tabletinin boyutunu çizmişti. Yine Bauhaus'tan 10 adet bu boyutta kontraplak kestirdi , yeşile boyadı ve  zımpara kağıdından rakamları keserek yapıştırdı. Şimdide koku tüplerini yapacakmış.
Vallahi  beni de geçti. Hani korku filmlerinde şeytan adamın ruhuna girer ve tüm kötülükleri yaptırır. Kocamın da  seminerde ruhuna Montessori girdi. Hem felsefesini özümsüyor hem uygulamalarını yaptırıyor. Daha ne diyeyim. Omuzlarım biraz daha hafifledi. Bir sonraki seminere babanneyimi götürsem acaba. En iyisi maaile Ankaraya gidip Binbirçiçek Çocuk evinde bir gün geçirmek. 

17 yorum:

  1. Ne güzel şeyler yapmışsınız.Çocuklar güle güle kullansınlar.Rakam tabletlerini çok beğendim ölçülerini söyleyebilirmisin?

    YanıtlaSil
  2. en:12,5cm. boy:16,3cm. kontraplak
    rakamları bilgisayardan istediğiniz puntoda çıkarabilirsiniz. Tableti ortalayacak büyüklükte. rakamlar zımpara kağıdına tersten yapıştırılıp kesilir.

    YanıtlaSil
  3. Sebile eşin ve sen harikasınız!tebrik ediyorum, bu konuda eş desteği manevi olarak bile o kadar iyi geliyor ki senin mutluluğunu düşünemiyorum bile;)

    YanıtlaSil
  4. Seminere katılan iki babadan biriydi eşiniz, bu kadar etkilenmesine çok sevindim :)) Ayrıca eşten gelen yardım gerçekten insanın yükünü hafifletiyor.
    Müthiş şeyler yapmış kısa sürede, harika :)))

    YanıtlaSil
  5. Aaa, bu arada biz de kontrplaktan yaptık zımpara rakamları :))) Ama ben bloguma koymadım daha, çok yazı var sırada, inşallah ona da sıra gelecek :P

    YanıtlaSil
  6. Kitaplığa bayıldım ben :=) Süper..

    YanıtlaSil
  7. Eş desteği ömür boyu lazım. Biz birbirimizi yapmak istediklerimiz konusunda hiç engellemedik aksine hep daha iyisi için destek olduk. Herkesin başına dilerim.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. O kadar güzel yazmışsınızki ellerinize sağlık.Oğlumu büyütürken sizin tecrübelerinizden faydalanmak harika olacak.Ayrıca eşinizide kutluyorum.

    YanıtlaSil
  9. Gerçekten harika şeyler yapmışsınız. Tebrik ederiz. Montessoriyi yeni keşfettik. Oğlumuz henüz 3,5 aylık. İyi ki de keşfetmişiz. Sizler sayesinde de daha iyi öğreniyoruz.Teşekkürü bir borç biliriz.

    Bu arada bilgisayarınızda bulunan Annelik Sanatı Kitabını nereden buldunuz acaba? 1 haftadır arıyorum bulamadık. Öznur&Muzaffer Şimşek

    YanıtlaSil
  10. Allah analı babalı büyütsün yavrunuzu. Montessoriyi neresinden yakalasak kar. Mail adresinizi gönderirseniz annelik sanatını pdf olarak yollayabilirim.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      PDF'i bana da gönderebilirseniz sevirinim.
      Çok tşkler.
      gozde.oner@gmail.com. Blogum da : mordakiyesil.blogspot.com
      Çok teşekkürler

      Sil
  11. Amin, çok teşekkür ederim.
    oznur-simsek@hotmail.com adresine gönderebilirseniz sevinirim.Çok ama çok mutlu ettiniz beni, çok sağolun.

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar Sebile Hanım ben de o kitabın pdf ine ulaşmaya çalışıyorum bana da yollayabilir misiniz acaba?

    YanıtlaSil
  13. Gonca hn , mail adresinizi yazın göndereyim.

    YanıtlaSil
  14. Sebile hanım mail adresim goncaok@gmail.com Şimdiden çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  15. Hersey çok güzel :)
    Bende kitapliginizin ölçülerini alabilir miyim ?
    Birde mümkünse kitap pdfsini gonderirseniz göz atmak isterim :)
    fulllife321@gmail.com

    Gezmeye devam edeyim ben paylasimlarda, görüşmek üzere :)

    YanıtlaSil
  16. bizim babamızda montessoriye ilgi duysa keşke...oğlum 25 aylık kızım 4 aylık bayıldım felsefesine materyallerine... zımparanız acaba kaç numara numaraları var ben 0 numarasını aldım ancak incitir gibi geldi çok ince olmamalı değilmi? annelik sanatı için bende mail yollasam zahmet olmaz ise :)) bu ara sanata pek ihtiyaç duyuyorum birde montessori kitabı okuduysanız öneri alabilirmiyim? teşekkürler mailim haticeselma@gmail.com

    YanıtlaSil