Su çocuklar için hem terapi, hem deney hem de oyun aracıdır. Yavrularım bütün sulu aktivitelerden oldukça keyif alıyorlar. Montessoride her çalışmanın bir amacı var. Huni ile dökmede amaç: özenli çalışma alışkanlıkları kazanmasını destekleme, yaptığı işe odaklanmasını sağlama, ihtiyaç duyduğunda hayatını kolaylaştırabilecek gereçleri kullanabileceğini fark etmesini sağlama.
Ön hazırlık: Şişeye dolacak sıvının ölçüsü, huni şişenin içinde iken boğaz kısmı sınırına kadar olmalıdır.
Yavrulara bugün huni ile dökme yapacağız dedim. Yere bir örtü serdik . Masamızı sandalyemizi çektik. Verdim ellerine huniyi. Tanıttım önce. Bu huni. Sıvıları şişelere aktarırken kullanırız. Devamında sağdaki şişeyi soldaki şişeye huni yardımıyla döktüm yavaşça. Teklif etmeye bile gerek yok. Aynısını yapmak istediler . Hemde defalarca. Sular yerlere dökülünceye kadar. Hatta çalışma genişletilip Sencer küçük toplarını huninin içine doldurdu.
Bu şekilde aktarma yapmaya çalıştı. Denedi, yanıldı. Toplar varken su akmadı. Islanan tepsi, masa ve huniyi süngerle kurulamamız gerekiyordu ama benimkiler yapmak istemedi. Sanırım 3 yaşında daha anlayışlı olacaklar. Herşeyin bir yeri olduğunu , işimiz bittikten sonra yerine kaldırmamız gerektiğini öğretmeye çalışıyorum ama ben topladım. Onlar başka oyunlara daldılar bile.
şu huni işini bende deneyeceğim yakında bakalım nasıl olacak ?? bu arada takipteyim, bana da beklerim, güzel paylaşımlarda bulunmak dileğiyle :)
YanıtlaSil